Menjava LCD zaslona na prenosniku

nov LCD panel za prenosnik

Menjava LCD zaslona na prenosniku

Menjava zaslona na prenosnem računalniku je vedno bolj pogostejša. Vzrok je lahko mehanski udarec, razlitje tekočine, okvara panela in še bi lahko naštevali. Zaslon je eden izmed dražjih delov prenosnika, kar pa ne pomeni, da ga ni mogoče zamenjati. V večini primerov je LCD zaslon mogoče zamenjati. Cena menjave zaslona je nekje okrog 100 €. Odvisna je od velikosti zaslona in tipa prenosnika. Poškodbo zaslona prepoznamo po mavričnih barvah, črtah, ki se pojavijo po dolžini ali širini zaslona, ter po nepravilno prikazani sliki.

Zamenjava zaslona na prenosniku

 

LCD zaslon zamenjati

Počen, uničen in razlit zaslon

Vendar pa počen, uničen in razlit zaslon še ni pogoj za nakup novega prenosnega računalnika. Relativno enostavna je zamenjava panela zaslona. Velikokrat nismo prepričani ali gre za res za okvaro panela. To se prepričate tako, da prenosnik priključite na zunanji monitor. Preko funkcijskih tipk na tipkovnici (našli jih boste v navodilih) ali kombinacije tipk »Win+P« preklopite prikaz slike na zunanji monitor. V kolikor slika deluje normalno, gre za okvaro zaslona na prenosniku.

Pri nas zamenjavo pokvarjenega zaslona na prenosniku opravimo v roku enega tedna. V kolikor pa imamo primeren zaslon že na zalogi vam to zamenjamo v enem dnevu. Kot smo že zgoraj omenili se stroški zamenjave celotnega panela standardne velikosti (15,6 palcev – 39,62cm diagonale) seveda z LED osvetlitvijo gibljejo okrog 100 €, kar pomeni za vas bistveno manj stroškov, kot nakup novega prenosnika  (300€+).

Zelo pomembno pri menjavi zaslona je natančnost in pravilno tehnično znanje, zato vam svetujemo, da delo prepustite nam. Pri veliki večini prenosnih računalnikov je potrebno razstaviti polovico računalnika, da lahko zamenjamo ekran. Pri nekaterih je zamenjava zaslona na prenosnem računalniku mogoča brez razstavljanja glavne enote prenosnika. Zato je toliko bolj rizično, če menjate sami zaslon, saj s tem lahko naredite več škode in hkrati poškodujete katero od plastik pokrova, kamero, video kabel ali nosilce.

Zamenjava LCD zaslona

Za vse ostale informacije  smo Vam na voljo na telefonski številki 040 299 410 ali pa nam pišite na info@fixit.si.