Najboljši čas za nakup novega računalnika

nakup novega prenosnika

Računalniki lahko predstavljajo večjo finančno investicijo, še posebno, če nameravate na njih poganjati zahtevnejše aplikacije. In ker vsi radi kupujemo poceni, smo se v tokratnem članku odločili, da vam podamo nekaj namigov, kdaj boste za svoj denar dobili največ.

Kljub temu, da načeloma v nekaterih obdobjih leta, kot so prazniki, razprodaje in čas, ko podjetja, katerega izdelek kupujete na police pošiljajo posodobljene verzije izdelkov in starejšim modelom nižajo cene, je trg računalniške opreme, podobno, kot vsi drugi trgi nepredvidljiv in kaj lahko se zgodi, da bo vaše čakanje zaman.

Nemogoče je natančno določiti najboljši čas za nakup novega računalnika in pogosto se bo zgodilo, da bo podjetje zgolj nekaj dni/tednov po vašem nakupu pripravilo neverjetno pocenitev, ki jo boste zgrešili.

Predvsem torej morate pretehtati, kako močno potrebujete novi računalnik in se glede na to odločiti ali se splača čakati na kakšne napovedane pocenitve, še posebno, ker te navadno ne bodo presegle več kot nekaj procentov. 

Vendar bodite pozorni na to kaj kupujete! Prodajalci bodo pogosto popuste izkoristili za to, da se znebijo stare šare v skladiščih in priporočamo vam, da če se ne spoznate dovolj na računalniško opremo, da se dobro izobrazite ali pa s seboj vzamete prijatelja, ki opremo dobro pozna. 

Za več informacij pokličite naš računalniški servis https://www.fixit.si