Zamenjava zaslona na prenosnik

nov LCD panel za prenosnik

Zamenjava zaslona na prenosnik

 

Prehitro se lahko zgodi, da se ekran prenosnega računalnika poškoduje. Vzrok je lahko mehanski udarec, “razlitje”, okvara panela in podobno. Gre sicer za enega dražjih delov prenosnika, vendar to še ne pomeni, da je z njim konec. V večini primerov je mogoče LCD zaslon zamenjati. Strošek menjave se giblje okrog 100 € in je odvisen od tipa in velikosti zaslona. Okvaro ali poškodbo zaslona prepoznamo po mavričnih barvah, črtah (pokah) po dolžini ali širini zaslona ter seveda po odsotnosti pravilnega prikaza slike.

Popravilo računalniškega zaslona
Broken screen

Broken LCD Screen on laptop

Uničen, počen ali razlit zaslon torej še ni razlog za nakup novega prenosnika. Sam panel zaslona se da relativno enostavno zamenjati. Da se prepričate, če gre res za okvaro panela prenosnega računalnika, priključite prenosnik na zunanji monitor. Preko funkcijskih tipk na tipkovnici (poglejte v navodila) ali kombinacije tipk “Win+P” preklopite prikaz slike na zunanji monitor. Če tam slika deluje normalno, gre najverjetneje za okvaro ekrana.

Kot že rečeno se stroški zamenjave celotnega panela standardne velikosti (15,6 palcev – 39,62 cm diagonale) z LED osvetlitvijo gibljejo okrog 100 €, kar je še vedno precej manj, kot nakup novega prenosnika (300€+). Pri nas vam zamenjavo opravimo v enem tednu, če imamo panel na zalogi pa že v enem dnevu.

Pri menjavi ekrana je treba biti natančen in pazljiv, zato vam svetujemo, da to delo prepustite nam. Pri nekaterih prenosnikih je treba razstaviti polovico računalnika, da se lahko zamenja ekran. Pri večini pa je mogoča zamenjava brez razstavljanja glavne enote prenosnika. Če se zamenjave zaslona lotite sami in niste dovolj vešči za to opravilo, lahko naredite še več škode in poškodujete katero od plastik pokrova, nosilce, kamero ali video kabel.

 

nov LCD panel za prenosnik

 

Za več informacij nas pokličite na 040 299 410 ali nam pišite na info@fixit.si