najboljša spletna mesta za igranje brezplačnih iger(Free Games 2024)

 1. Tedenske brezplačne igre iz Epic Games


  Pri pregledu svojega računa na tej platformi sem opazil, da sem prvič uveljavil Zastonj igre 13. junija 2019. Od takrat naprej mi vsak teden ponujajo vsaj eno brezplačno igro. Poleg tega ob vsakem božiču podarijo igro vsak dan, skupaj 15 iger (v prvih letih jih je bilo 12). Glede na seznam so začeli decembra 2018.
Epic Games

Da bi izkoristili to promocijo, se enostavno prijavite in vsak četrtek ob 11. uri po vzhodnoameriškem času (približno ob 17. uri po srednjeevropskem času) kupite Zastonj igre. Postopek je podoben običajnemu nakupu, vendar je cena igre 0,00 USD / EUR.

 1. Brezplačni odseki


  GOG, Indiegala in Epic Games imajo posebne odseke za brezplačne igre. Te igre običajno vključujejo modele, kot smo jih videli prej (plačaj za zmago, plačaj za hitrost, …), vendar mnoge trenutne videoigre visoke kakovosti delujejo po tem modelu. Hkrati je to način prenosa znanih videoiger iz zaupanja vrednega spletnega mesta.
Zbirka brezplačnih iger GOG

Zbirka brezplačnih iger GOG
Brezplačne igre Epic Games
Indiegala galaFreebies
Mehanika je enaka: registrirajte se na teh portalih in zahtevajte igre, da jih dodate v svojo zbirko.

 1. Občasne nagradne igre v GOG, Indie Gala, pa tudi v skromnem paketu in Fanatical


  Poleg velikih igralcev, kot sta Steam in Epic Games, prodajne platforme za videoigre, kot sta GOG ali Indiegala, in nekateri paketi ali trgovine z kodami, kot sta Fanatical ali Humble Bundle, občasno nagradijo zvestobo z brezplačno videoigro. Zlasti Indie Gala pogosto ponuja neodvisne igre, zato ne oklevajte, če vam je ta žanr všeč.
Humble Bundle

Kako dobiti te kode? Običajno se registrirajte na platformi ali na njihovem seznamu za e-pošto, nato pa odkupite video igro in jo dodate v knjižnico te platforme, kjer lahko dobite kodo za odkup ali prenos same igre.

 1. Tekmovanja in družbene promocije (družbena ponovna objava):


  Še en način za pridobivanje brezplačnih videoiger so promocije, ki zahtevajo registracijo na spletni strani, objavo na družbenih omrežjih, všečkanje njihove spletne strani, sledenje objavam, … v bistvu gre za niz družbenih dejavnosti, da pridobite videoigro.
Tekmovanja in družbene promocije (družbena ponovna objava):

Gre za spletne strani, kot so: freestamkeys.com, giveaway.su, … iskreno povedano, koncept mi ni najljubši, vendar delujejo, zato so tu 🙂

 1. Reddit in kombinacija IFTTT / Zapier


  Prvič sem naletel na dosledno posodobljeno nit z novicami o brezplačnih videoigrah tukaj. Obstaja množica podforumov na Redditu, ki so namenjeni obveščanju o brezplačnih videoigrah na kateri koli platformi ali spletni strani. Dodatna prednost je učinkovit filter: če igra ni popolnoma brezplačna ali je promocija končana, novica takoj prejme odgovor od drugih uporabnikov foruma, kar nam prihrani čas.


Nekaj primerov:

https://www.reddit.com/r/Freegamestuff/
https://www.reddit.com/r/freegames/
https://www.reddit.com/r/FreeGamesOnSteam/
Kot dodaten trik lahko združimo avtomatizacijski sistem (kot sta zapier ali IFTTT), da nam pošlje e-pošto vsakič, ko je objavljeno sporočilo v teh podforumih, in tako bomo obveščeni v relativno kratkem času.

 1. Specializirane strani in blogi (vida extra, generacion x box, gamer power …).


  To je način pridobivanja videoiger, ki sem ga nedavno odkril. Prek Googla Discover na mobilnem telefonu sem začel prejemati novice iz portalov, ki so objavljali novice vsakič, ko je bila kje brezplačna igra. Sprva me ni zanimalo, saj so bili povezani s svetom konzol in konzolnih naročnin. Postopoma sem uspel filtrirati in zdaj prejemam samo novice, povezane s PC-jem.

Te strani praktično objavljajo eno novico za vsako videoigro, da bi pritegnile več obiskovalcev. To je super, ker običajno opisujejo videoigro.

https://www.gamerpower.com
https://gg.deals/es/news/freebies/

 1. Kratkotrajne promocije, brezplačna igra za 24 ur ali manj.


  Zadnji način pridobivanja videoiger je dejansko zelo redek. So kot zvezde padalke, samorogi ali kateri koli drugi zelo redki dogodki. Občasno so to same videoigralnice, ki se odločijo podariti naslov za zelo kratek čas. Lani sem lahko dobil igro A Total War Saga: TROY iz Epic Games kot del praznovanja med Epic Games in Sega, dobil sem tudi